Hvor mye frukt er nok? oversatt fra Dr Greger

Hvor mye frukt er nok?
Frukt, og særlig blåbær, hjelper faktisk med å uskadeliggjøre annet sukker i kroppen, viser forskning, ifølge Dr Greger:
Tidligere viste jeg hvordan blåbær kan hindre den detrimentale effekt av høyglykemisk mat. Men hvor mange bær er trygt?
Hensikten med denne undersøkelsen er å avgjøre det minimale inntak av blåbær en forbruker
realistisk sett kan forvente å oppnå antioksidant fordeler av, etter å ha spist blåbær med et
høykarbohydratholdig, lavfett måltid.
Hvis du spiser en bolle med cornflakes uten bær, vil det innen 2 timer være produsert så mange frie
radikaler, at det setter oss i oksidativ gjeld. Antioksiadasjonskraften i blodkretsløpet faller under
den vi hadde før frokost, siden antioksidantnivået blir brukt opp; og en kvart kopp med blåbær så
ikke ut til å utføre mye, men en halv kopp med blåbær servert til, er tilstrekkelig til å hindre
postprandial (etter måltidet) oksidasjon.
Hva med frukt til diabetikere? (type 2 vist)
De fleste kostholdsråd anbefaler å spise en diett med høyt inntak av fiber, frukt inkludert. Dette er
basert på de mange postitive effektene frukt har på den menneskelige helse. Frukt inneholder en
bredde av bioaktive substanser som kan virke gjennom mange veier i menneskekroppen, som for
eksempel antioksidanter; redusere betennelser og forsterke endoteriale funksjoner. Høyt inntak av
frukt har vist å redusere kardiovaskulere/ arterielle funksjon og også noen krefttyper.
Det finnes derimot noen innen helsefaget som uttrykker bekymring for sukkerinnholdet i frukt, og
derfor anbefaler å begrense inntaket. Ok, la oss se på det:
Deltakerne ble satt i 2 randomiserte grupper:
1: Medisinsk næringsterapi + Rådet til å spise MINST to frukt til dagen (høyfrukt).
2: Medisinsk næringsterapi + råd om å IKKE spise MER enn 2 frukt daglig.
Gruppe 2 reduserte sin frukt, men dette hadde ikke effekt.
Konklusjon på studien: En anbefaling om å redusere fruktinntaket som endel av standard medisinsk
ernærinsterapi i pasienter med overvekt med en nylig diagnostisert type 2 diabetes, (mindre frukt),
hadde ingen effekt på HbA, vekttap, eller mageomkrets.
Vi anbefaler at inntaket av bruke ikke skal reduseres hos pasienter med type 2 diabetes.
Stadig mer litteratur viser at en lavdose fruktose (Mindre enn 10 gram per måltid), faktisk kan
hjelpe glykemisk kontroll, så ved å ha en frukt til hvert måltid, vil en forvente å senke, ikke å høyne
blodsukkerresponsen.
Terskelen for forgiftning fra fruktose er kanskje rundt 50 gram. Problemet er at
gjennomsnittsinntak blandt voksne er kanskje opp 75 gram, takket være sukker og høyfruktose
maissirup (HFCS), så sjansen er at mange allerede er over grenseverdi. Så, gjelder dette for
tilsatt sukker, eller for all fruktose?
Hvis grensen er 50g, og er det gjennomsnittlig 10 gram i en frukt, burde vi da ikke spise mer enn 5
frukt til dagen?
I følge en studie fra Harvard, kommer de næringsmessige problemene av fruktose som er tilsatt
mat, f eks i form av sukkrose, HFSC, sukker, maissøtning, rårørsukker, sirup, honning, eller fruktjuice
fra konsentrat.
Frukt, derimot, er gunstig i nesten enhver mengde. 20 porsjoner med frukt ble testet, og selv med
det enorme inntaket av fruktose i denne dietten, med ca 200 gram pr dag, fant undersøkeren
ingen negative effekter, men mange mulige positive virkninger, for både kroppsvekt, blodtrykk,
insulin, og fettnivåer, etter 12 og 24 uker.
Jenkins og Kollegaer satte folk på 20 porsjoner frukt til dagen, og så ingen negative effekter på
blodtrykk, triglyserider, men en forunderlig 38 poeng dropp på LDL kolesterol.
Det var en bivirkning, da - med tanke på de de 44 porsjonene med grønnsaker de hadde oppå
frukten (tilsammen 63 porsjoner per dag) for en 2500 kaloridiett: De fikk nedtegnet den største
avføringsmengden noengang dokumentert i den næringsmessige litteraturen..
Nutritionfacts: How much fruit is too much
NUTRITIONFACTS.ORG
How Much Fruit Is Too Much? | NutritionFacts.org
0 kommentarer
Legg igjen en kommentar
Vennligst logg inn for å legge inn en kommentar